Spinnflugor och spinnare.

Tänkte jag skulle uppdatera om lite beten och de senaste projekten. Just nu så är kvällsterapin att binda spinnflugor och gäddspinnare. Jag och min fiskepolare/team fiskare Nizze har under en tid utvecklat och fiskat väldigt mycket med spinnflugor. Ett mångsidigt och lättfisakat bete som funkar mycket bra i kalla vatten.

I många lägen så har de varit helt överlägsna vanligt spinnfiske och jerkbait.

Vi är båda filtiga flugbindare har experimenterat en hel del med både mönster och färger. Som det är nu så binder vi upp ett ca 60 tal flugor, vår klassiska favorit kollektion med spinnflugor som vi levereras till EL-GE sportfiske i Göteborg där de kommer att finnas till försäljning.

Det senaste som jag har börjat experimentera med är spinnare i modell större för gädda. Måste säga att det är fantastiskt kul å göra drag själv för att sedan se hur fruktansvärt effektiva dom blir. Här kommer några smakprov.

SportfishMasters

Team El-Ge bestående av mig och min fiskepolare Nizze har för några år sedan börjat ställa upp i olika fisketävlingar runt om i Sverige. Mycket roligt och kryddar fisket lite extra. Förra helgen var det dags för en av deltävlingarna i Sportfishmasters. Den gick av stapeln i Oskarshamn och själva fisket strax utanför, i Figeholm.

En trevlig tävling med nytänkande. Löpande live rapportering av varje fångad gädda. Lite annorlunda men fungerade väldigt bra. Starten gick 0750 och vi fiskade till 1530. Morgonen såg lovande ut med växlande molnighet och 8 till 10 m/s. Eftersom området vi fiskade i var nytt och känt för alla sina grynnor så la vi upp taktiken med lite båtåkande och mycket vattentid för betena. Vi började starkt med första inrapporterade gäddan på 64cm strax följt av en på 72cm. Fisket var ok under dagen men man fick nöta för att få resultat. Totalt anmälde vi 12st gäddor med en totallängd på 347cm för dom 5 längst. Vi kämpade för en pallplats men missade med 6cm och fick nöja oss med en fjärde plats.

Nu laddar vi för nästa tävling.

Resultat
1. Team Baltic Heroes, 377cm
2. Team Armagäddon, 362cm
3. Team Mörtley Crew, 353cm

Grattis till finalplatserna!

Första och andra reserv, samt 4 respektive 5 i deltävlingen;
4. Team El-Ge Småland, 347cm
5. Team Newbridge Fishingteam 1, 343cm

Längsta fisk;

Nicklas Hilmersson, Team Armagäddon, 96cm

Grattis alla vinnare!

Längsta gäddan 82cm

Dom två längsta gäddorna i våran båt.

Fjärdeplatsen gav lite prylar i alla fall.

Vinnarna Thomas och Mathias i team Baltic Heroes.

Sidan uppe!

Nu ligger sidan uppe officiellt!

Stora uppdateringar kommer dock ske inom snar framtid. Framförallt kommer informationen fyllas på på alla plan och dessutom kommer språkversioner på engelska, tyska och holländska. Dessa får dock dröja till alla språkpaket samt joom!fish kommit till joomla 1.6.

Trevligt surfande!

/Admin